Warcraft 3 Reforged İnceleme

Warcraft 3 Reforged

Dijital oyun sektöründe pek çok farklı oyun üretici firma, profesyonel ve oldukça yetkin bir şekilde çeşitli çalışmaları ile hizmete devam etmektedir. Söz konusu bu firmalardan bir tanesi de Blizzard markasıdır. Diablo, Warcraft, Starcraft, Overwatch ve Hearthstone gibi oldukça başarılı yapımlara imza atmış olan Blizzard markası, şu sıralar oldukça iddialı bir yapımla oyun severlerin nabzını tekrardan yokladı. Fakat yine de oyun serisinin yakın takipçileri ve eleştirmenler tarafından genel itibariyle istenilen başarıyı yakalayamayan oyun, özellikle ünlü oyun eleştirmenleri tarafından büyük bir eleştiri yağmuruna tutuldu. Ancak bilindiği üzere oyuna yapılan pek çok ek güncellemelerle birlikte büyük çaptaki sıkıntılar giderilmeye başlandı ve güncel oyuncular da büyük bir mutlulukla oyuna kaldıkları yerden devam ettiler.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi strateji oyunlarından bir tanesi olan Warcraft üçlemesi, Blizzard bünyesinde yaklaşık olarak 1990’lı yılların başından beri sürekli olarak geliştirilmeye devam edilmektedir. Söz konusu Warcraft 3 Reforged oyunu da oldukça büyük bir sükse yakalamış olan serinin üçüncü oyununun yeniden yapılmış versiyonu olarak karşımıza çıkmaktadır. Temel olarak iki amansız grup arasındaki muhteşem bir mücadeleyi incelemekte olan oyun, hem çoklu oyuncu içeriği hem de uzun ve sürükleyici hikaye modu ile tüm strateji severleri kendisine çekmektedir. 28 Ocak 2020 tarihinde oyun severlerin karşısına çıkmış olan Warcraft 3 Reforged, eski oyunun iki güncel paketi olan Reign of Chaos ve The Frozen Throne paketlerini de kapsamaktadır.

Azeroth’un Derinliklerine Kadar Süren Bir Macera

Warcraft strateji oyunu üçlemesinin ve son olarak da MMORPG alanında belki de gelmiş geçmiş en başarılı yapım olan World of Warcraft oyunun geçtiği Azeroth bölgesi, Warcraft 3 Reforged oyuncuları için de oldukça yüksek macera içeriği ile öne çıkıyor. Zamanında büyük bir kıyamet koparmış olan eski oyunun hikaye modunu ve çoklu oyuncu oynanış sistemini de son model grafiklerle güçlendirmiş olan Blizzard, strateji alanında en başarılı oyun firmalardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Yüksek nitelikli grafik motoru ve akıl dolu oynanış sistemi ile oyun sever kitlenin gönlünde uzun yıllardır taht kurmayı başarmış olan firma, bu son Warcraft oyunuyla da eski tarz gerçek zamanlı aksiyon strateji oyunu severleri tekrardan saflarına katmayı amaçlamaktadır.

Azeroth dünyasının çeşitli kıtalarında geçen amansız bir savaşı konu alan Warcraft 3 Reforged, genel olarak oyuncuların büyük ölçüde tatmin etmiş gibi gözükmektedir. Fakat özellikle oyunun eski oyuncu kitlesi ve eleştirmenleri etkilemeyi başaramamış olan yapım, içeriğinde barındırmış olduğu çeşitli oyun hataları ve grafik sorunları sebebiyle çok büyük eleştiriler aldı. Firmaya tepki amaçlı olarak çeşitli oyun puanlandırma siteleri aracılığıyla oyunun puanını dibe çeken bu kitle, sosyal medyada da büyük bir çığ gibi büyüdü. Fakat daha sonra gelen çeşitli güncelleştirmeler ve eklentilerle oyunun çok daha iyi bir yere geldiğini belirten Blizzard, bu şekilde oyuncuların gönlünü biraz almış gibi gözükmektedir.

Alliance ve Horde Arasında Yıllardır Süregelen Bir Savaş

Warcraft 3 Reforged oyunu, temel olarak Alliance ve Horda ismiyle anılan iki farklı grubun aralarında geçen büyük bir savaşı konu almaktadır. Son zamanlarda Activision markası ile yaptığı işbirliği neticesinde adını güncel oyun piyasasında tekrardan gündeme getiren Blizzard markası, söz konusu bu oyunla beraber eski toprak oyuncuları da tekrardan oyunlarına çekmeyi amaçlamaktadır. Gerçek zamanlı strateji ögeleri ve oldukça geniş ünite içerikleri ile rakip strateji oyunları arasından sıyrılan ve söz konusu sektör içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olan Warcraft 3 Reforged, günümüzde halen en popüler şekilde oynanan bilgisayar oyunları arasında kendisine yer bulmaktadır.

Bu oyunu oynamak isteyen ve merak edenler için Blizzard firmasının tüm oyunlarını tek çatı altında topladığı Battle.net uygulamasını bilgisayarlarına indirmeleri oldukça önemlidir. An itibariyle ücretli olan söz konusu oyunu satın aldıktan sonra Battle.net platformu üzerinden oyunu indirebilmektedir. Çoklu oyuncu desteğini de bünyesinde barındırmakta olan oyunu hem tek başınıza hem de kendi arkadaşlarınızla birlikte oynayabilirsiniz. Bütün bunların yanı sıra çeşitli ek güncellemelerle beraber oyun içerisindeki pek çok farklı ek içeriği de kolay bir şekilde edinebilirsiniz.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar