Star Wars: Squadrons İncelemesi

Yıllara Meydan Okuyan Serinin Son Oyunu Star Wars: Squadrons İncelemesi

Star Wars serisi uzun yıllardır pek çoğumuzun hayranlıkla takip ettiği bir oyun serisidir. Bu serinin sonuncusu Star Wars: Squadrons olarak karşımıza çıktı. Sizler için detaylı incelemesini yaptık ve tespitlerimize yazımızda yer veriyoruz.

Star Wars: Squadrons oyununa ilk girişte karakterlerimizi özelleştirmemiz için bir ekranla karşılaşıyoruz. Burada her iki karakterimiz için sesini, yüzünü, ismini ve vücut yapısını kendi tercihlerimize göre ayarlayabiliyoruz. Bu aşamayı tamamladıktan sonra oyundaki zorluk seçeneğini kendi oynanış stilimize göre seçmemize olanak sağlayan yeni bir ekranla karşı karşıya kalıyoruz.

Burada kendimiz için uygun olanı belirledikten sonra sinematik karşımıza çıkıyor. Sonra ise bir TIE Interceptor pilotu olarak oyuna başlıyoruz. Oyunun hikâye kısmında iki tarafta da oynayabilme şansı var. Belirli kısımlarda ise iki taraf arasında geçişler yapabiliyoruz.

Star Wars: Squadrons oyununun hikâye kısmı giriş hariç 14 bölümden meydana geliyor. Pilot seviyesinde tamamlamak için 7 saate yakın bir zaman harcanması gerektiğini söyleyebiliriz. Görevler ilk etapta kolayla başlıyor; fakat hikâye ilerledikçe zorlaşmaya başlıyor. İlk birkaç saat hiç ölmeden devam edebilirsiniz. Ama sonlara doğru her bölümde ölebilirsiniz. Hatta defalarca.

Oyunda görevler nispeten kendini tekrar eden bir yapıya sahip. Her bölümde farklı bir çevre ve görevle karşı karşıya kalıyorsunuz; fakat görevler temel olarak aynı yapı üzerine kurulu bulunuyor. Sırf multiplayer için almış olsanız dahi hikâyeye göz gezdirmenizde büyük fayda var. Çünkü hikâyeyi oynadığınız sırada oyunun kontrollerini ve temel mekaniklerini de öğreniyorsunuz. Hikâye kısmında az da olsa oynanışı ile siz bir şeyler vermeye çalışıyor.

Star Wars: Squadrons Karakter ve Gemi Tasarımları

Star Wars: Squadrons oyununda herhangi bir mikro ödeme ile karşılaşmıyorsunuz. Bu, oyunun artılarından bir tanesi. Fakat her eşyaya dilediğiniz anda sahip olma durumunuz da yok. Mesela bir kask beğendiniz ve almak istiyorsunuz. Bunun için multiplayera gidip oyunda seviye atlama şartı konmuş. Dolayısıyla bir kozmetik satın almak istediğinizde oyunu seviye atlayacak kadar oynamalı, oyun içi para kazanmalısınız.

Oyunun kozmetik zenginliğine baktığımızda son derece geniş bir seçenek var. Karakterlerin eldiveninde, sesinde, kaskında, ırkında ve daha pek çok yönünde kendinize göre ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Bol çeşitlilik sayesinde tam da kendinize uygun bir karakteri rahatlıkla oluşturabiliyorsunuz.

Star Wars: Squadrons oyunun gemi kişiselleştirme bölümüne gelindiğinde işler biraz karışmakta. Oyunda Fighter, Interceptor, Bomber ve Support olmak üzere dört farklı sınıf yer alıyor. Her birisinin kendince artı-eksi yönleri bulunuyor. bomber sınıfının kendilerinden daha büyük savaş gemilerini yok etmede iyi olduklarını; fakat Fighter sınıfındaki gemilere nazaran daha hantal ve yavaş diyebiliriz. Bunlar ufak detaylar gibi görünseler de multiplayer kısmında büyük rol oynadıklarını söyleyebiliriz.

Oyunda gemilerin nasıl geliştirileceği tamamen sizin oyunu oynayış tarzınıza bağlı. İsterseniz jet motorları ile dümdüz fakat çok hızlı şekilde uçabilirsiniz. Fakat manevra kabiliyetiniz düşük olur. Farklı kalkan sistemlerini kullanabilir, kalkanların özelliklerinden yararlanabilirsiniz.

Gemilerde kullanabileceğiniz silahların, kalkanın, motorun kendine göre artıları, eksileri yer alıyor. Tamamen kendi deneyimlerinize göre en iyi kişiselleştirmeyi yapabiliyor olsanız da daha önce belirttiğimiz gibi bunu yapmak için oyunda seviye atlamanız gerekiyor.

Gemi kişiselleştirmeleri sadece saydıklarımızla sınırlı değil. Nasıl ki karakterlerimizi zenginleştirebiliyoruz. Aynı şekilde gemiler için de envaı çeşit değişiklikler yapılabiliyor. İsterseniz geminize boya, hologram gibi ufak tefek eklemeler yapabilirsiniz. Belki de ilerleyen zamanlarda Star Wars: Squadrons oyununun en zenginleşecek kısmı burası olabilir.

Yine oyunda Operations adlı bir görev tamamlama sistemi yer alıyor. Bu sistemdeki günlük görevleri tamamladığınız taktirde hem para biriktirebiliyor hem de kozmetikler için satın alma yoluyla elde edilemeyecek eşyalara sahip olabiliyorsunuz. Her iki ayda değişen eşyalara bu sayede sahip olabiliyorsunuz. Benzer durum hikâye görevlerinde de var. Hikâye görevlerini tamamlarsanız sürpriz kozmetik ögeler yer alıyor.

Star Wars: Squadrons Multiplayer Özellikleri

Star Wars: Squadrons oyununun multiplayer kısmında iki oyun modu yer alıyor. Dogfight modu ile Fleet Battles modları bulunuyor. Dogfight modunda 5 kişilik grubunuz 5 kişilik gurubu avlamaya çalışıyor. Pek zor değil. Fllet Battles modundaysa takımınız ile birlikte karşı takımın Flagship’ini yok etmek için çalışıyorsunuz. Dolayısıyla oynanışı keyifli bir oyunu deneyimleme şansı elde ediyorsunuz.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar