Perşembe, Nisan 25, 2024

Mount & Blade II Bannerlord İnceleme

İlk dikkat çeken yerli yapım oyun olan Mount & Blade’in ikinci versiyonu 8 yılın sonunda oyuncularla buluştu. Mount & Blade II Bannerlord adı altında Steam’den tedarik edilebilecek olan bu oyun hem grafikleri hem de oyun zevki yaratması bakımından oldukça dikkat çekiyor.

Mount & Blade II Bannerlord oyunu ilk versiyonunun 210 yıl öncesindeki Kalradya topraklarında geçiyor. Warband içinde bulunan krallıkların olmadığı bu haritada değişik bir seçenek gözler önüne seriliyor. İlk oyunda oyuncunun hikayeyi kendine göre uyarladığı bir olgu ortaya çıkmıştı. Ancak bu versiyonda oyunun belirli bir işleyişi öne çıkıyor. Oyunun temel amacı çöken imparatorluğu yeniden birleştirerek etkili bir sancak beyi olmayı temel alıyor.

Mount & Blade II Bannerlord Karakter Becerileri

İlk versiyonuna göre daha ayrıntılı olan Mount & Blade II Bannerlord, karakter ekranında da bunu gösteriyor. TaleWorlds de bu işi iyi bir biçimde planlayarak, etkili bir beceri ekranını ortaya koymayı başarmış gibi görünüyor. Bir yeteneği geliştirmekle beraber bir sonraki aşamada öğrenme hızı ve limitinde artış görüldüğü de dikkat çekiyor.

Mount & Blade II Bannerlord Dövüş Sistemi

Dövüş sistemi de Mount & Blade II Bannerlord içerisinde en fazla dikkat çeken kanallardan bir tanesi olarak görülüyor. Yön verme üzerine kurulu olan bu sistemde animasyonlar da fazlasıyla öne çıkan bir halde bulunuyor. Öte yandan kayda değer zorluğu da dövüşlerin bir hayli uzun sürmesinin nedenleri arasında yer alıyor.

Mount & Blade II Bannerlord Görevleri

Mount & Blade II Bannerlord içerisinde ilerleme tamamen oyuncuların elinde olan bir durum. Bir şey yapmadan bile oyunda ciddi oranda ilerleme kat etme durumu ortaya çıkıyor. Ancak ilk başlarda görevleri gerçekleştirmek için maddiyat da gereksinimlerin başında yer alıyor. Aynı zamanda da arka arkaya benzer görevlerin gelmesi de oyuncuları sıkan bir durum olarak adlandırılıyor. Bazen de görevler hususunda oyunculara yeterince bilginin verilmediği dikkat çekiyor. Bazı görevlerde de gereksiz ayrıntılara yer verilerek, oyuncuların işi daha da kolay hale getiriliyor.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar