Cuma, Nisan 26, 2024

Metro Exodus İnceleme

Rus edebiyatında önemli bir distopik kurgu eseri olan Metro serisinin üçüncü halkası olan Metro Exodus, ilgi çeken kurguyla oyun severlerin beğenisini kazanıyor. Metro Exodus evreninde ana karakter Artyom ile yol arkadaşları oldukça ideal bir projede kendini gösteriyor.

Metro Exodus Hikayesi

İlk oyun olan Metro 2033 ile başlayan hikayede Artyom, tünellerde olan insanlara daha iyi bir yaşam sunmak için mücadele içine giriyor. Ancak bu girişiminde yalnız kalıyor ve toplum tarafından dışlanıyor. Yine de pes etmeyen Artyom, diğer insanlarla iletişim kurmak için varını yoğunu ortaya koyuyor. İnsanlarına farklı yaşam alanlarının da bulunduğunu göstermek istiyor.

Sonunda bu çabası sonuç veren Artyom sayesinde Moskova Metrosu’ndan çıkan insanların farklı bölgelere doğru ilerledikleri görülebiliyor. Anna, Miller ve Sparta Korucuları bu hikayede önemli yerlere gelmeye başlıyorlar.

Metro Exodus İnceleme – Metro Exodus Hikayesi
Metro Exodus İnceleme 1

Metro Exodus oyununda önceki versiyonlarda olanlar sadece karakterlerle sınırlı kalmıyor. Metroyu terk eden insanların yeni ya da benzer düşmanlarla karşılaştığı bu oyunda da ortaya çıkan bir durum olarak öne çıkıyor. Radyasyon etkisinde olan hayvanlarla mücadele eden ekip, aynı zamanda da yeni bir yurt edinme girişiminde inatla yer almaya devam ediyorlar.

Bu oyunda canavarlardan çok en büyük düşmanları olarak insanlar öne çıkıyor. İnsanların birbirine üstünlük kurma hali Metro Exodus oyunu içerisinde de görülüyor. Gezilen tüm bölgelerde ortaya çıkan bu durum aynı zamanda da toplumlara söylenen yalanlara tanıklık edildiğini de gösteriyor. Farklı bölgelerde değişik kültürlere sahip kalabalıkları bu oyun içinde sık sık görebilmek de muhtemel oluyor.

Metro Exodus oyunu Rus kültürünün izlerini de fazlasıyla taşıyor. Oyunda var olan gelenekler de Rus kültürünün önemli bir parçası olarak dikkat çekiyor. Kazakça kelimeler ve Sovyet akımı da oyunun içerdiği detaylar arasında bulunuyor.

Metro Exodus başarılı bir gerilim ve macera oyunu olarak kendini gösteriyor. Oyunculardan tam not alan ve özgünlüğüyle dikkat çeken Metro Exodus da oyuncuların fazlasıyla yöneldiği oyunlar arasında yer alıyor. Bu yılın en başarılı ve en fazla takip edilen oyunları arasında da sayılıyor.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar