Pazartesi, Nisan 29, 2024

Ori and the Will of the Wisps İnceleme

2015 yılında çıkan oldukça sevimli bir oyun olarak tabir edilen Ori and Blind Forest’in devamı niteliğindeki Ori and the Will of the Wisps de aynı etkiyi uyandırdı. İlk oyunda oyuncuların bahsettiği tüm eksiklikler serinin ikinci versiyonunda kapatılmış gibi görünüyor. Bu oyun hem hikayesi hem de mekanikleriyle oldukça uygun bir oyun olarak kendini gösteriyor.

Ori and the Will of the Wisps Hikayesi

Ori and the Will of the Wisps oyununun hikayesi ilk oyunun kaldığı yerden devam ediyor. Baykuş Kuro’nun tüm yumurtaları çatlasa da Nu’nun bir kanadı yaralı halde dünyaya geliyor. Ancak Gumo devreye girerek, Nu’nun kanadını iyileştiriyor. Ama güçlü bir rüzgar karşısında direnemeyerek Nu kontrol kaybı yaşayacak ve Ori’yi düşürecektir. Oyuncular da tam bu evrede kontrolü eline almakta ve Nu’yu aramaya başlamaktadır.

Bu oyun içerisinde oynanış her ne kadar ideal bir yerde olsa da hikayesi de oyuncuların takdirini kazanıyor. Öte yandan ilk oyuna nazaran daha fazla karakteri de içermesi daha fazla ilgi görmesine neden oluyor. Sadece ana görevlerden ibaret olmayan bu oyun açık haritasının yanında yan görevleriyle de adından söz ettiriyor. Herhangi bir karakterle istenildiği zaman konuşma imkanı yaratıyor. Bu yan karakterlerin verdiği görevleri de tamamlama imkanını ortaya koyuyor. Karakteri giderek geliştirerek görevleri teker teker yapmak her ne kadar önemli olsa da bu özelliği de fazlasıyla dikkat çeken bir yapıda da varlık gösteriyor.

Ori and the Will of the Wisps Teknik Ayrıntıları

Ori and the Will of the Wisps oyunu içerisinde görsellik kusursuz bir biçimde karşımıza çıkıyor. Karakterlerin tasarımları, ışık detayları, mekanlar ve animasyonlar da oyuncuların fazlasıyla beğenisini kazanıyor. Aynı zamanda da oyun bosslarının hem iki hem de üç boyutlu olarak tasarlanması da dikkat çeken bir halde bulunuyor.

Ori and the Will of the Wisps oyunu devam versiyonu olmasına karşın isteklerin tamamını yerine getiriyor. Gerekli gelişimleri içeren en popüler oyunlardan bir tanesi olarak kendini gösteriyor.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar