Black Desert Online Nedir ? Karakterleri Ve Oyunun Özellikleri

Black Desert Online, adından da anlaşılabileceÄŸi gibi online, partiler halinde oynanabilen ve PvP diye tabir edilen tarza uygun bir oyundur. Kore menÅŸeilidir, Pearl Abyss ÅŸirketi tarafından tarafından sunulmaktadır. Oyunun Türkiye sorumlusu Zeyd Kazancı’dır.  Grafikleri ve combat system olarak adlandırılan savaÅŸ sistemi olarak kullanıcıları tarafından oldukça beÄŸenilmektedir. Türkiye’ye 2017 yılında giriÅŸ yapmıştır ve oldukça kalabalık bir Türk oyuncu kitlesine sahiptir.

Oyunun içerisinde en önemli olaran nitelendirilen olay tamamen ticaret. Aynı anda hem gerçek oyuncular hem de yapay zeka ile desteklenen karakterler ile ticaret yapılabiliyor. Oyun içerisinde Pazar yerinin nasıl kullanıldığını, oyun içerisinde nasıl ticaret yapılması gerektiğini iyice öğrenmek gerekiyor. Oyun içerisinde bulunan sayısız görevler ile hiç sıkılmayacak, görevleri tamamlamaya çalışırken oyunun zevkine varacaksınız. Oyunu oynama esnasında görevlerin hepsini bulamayabilirsiniz. Bu yüzden arkadaşlarınız ile birlikte oynamanız kesinlikle tavsiye edilir, aksi takdirde bulamadığınız görevler için uzun zamanlar harcayabilirsiniz. Birlikten kuvvet doğar… Black Desert Online’e başladığınızda, maalesef geniş bir inventory (envanter) alanınız bulunmamakta. Bu yüzden, eşyalarınızı en çok lazım olandan en az lazım olana doğru kafanızda sıralayıp, ona göre üzerinize almalısınız, aksi bir halde yer sıkıntısı çekebilirsiniz. Aslında envanter oyun içerisinde büyütülebilmekte fakat bunun için de ayrı bir araştırma çalışması yapmanız gerekmekte. Yukarıda belirttiğimiz gibi sizin bu iş için de parti arkadaşlarına ihtiyacınız olacak. Parti kurmanız çok önemli.

Oyun esnasında sürekli olarak üzerinizde çok eÅŸya bulunduracaksınız veya sürekli olarak ticaret ile uÄŸraÅŸacaksanız envanterinizin geniÅŸ olması çok önemli. Envanter geniÅŸliÄŸinizi arttırmak, size üzerinizde daha fazla eÅŸya taşıma ÅŸansı sunacaktır. Oyun içerisinde eÄŸer ticaret yapmayacaksanız, PvP ile zaman geçirebilirsiniz. Tabii bunun için önemli unsurlar var; Büyü gücü, direnç ve can. EÄŸer canınız yüksek olursa, dayanıklığınız fazla olursa aldığınız hasar ona göre azalacaktır. Unutmayın, ne kadar çok dayanıklılık, o kadar çok hayatta kalma süresinin uzaması anlamına gelir. Büyü gücü üzerine ne kadar çok yoÄŸunlaşırsanız, büyü saldırılarınız o derece güçlü olacaktır. Oyun uzun süredir Dünya piyasasında oynanıyor olsa da, Türkiye piyasasına biraz geç girmiÅŸ durumda.  Bu yüzden bu oyunu ilk kez görüyor olabilirsiniz. EÄŸer sizde oyunu ilk görenlerden ve tanımaya çalışanlardansanız, karakter sınıflarını kesinlikle öğrenmelisiniz.

Black Desert Online nasıl oynanır?

Ufak bir ücret karşılığında oyuna sahip olabilirsiniz. Oyunu satın alırken üç paket sunuluyor. Paketlerin isimleri ise; Efsanevi, özel ve sınırlı paketler. Karakter sınıfları hakkında biraz bilgi verelim.. Oyun içerisinde Ninja olarak çok yüksek hasara sahip olabilirsiniz,  sürekli büyü yapıp, ÅŸimÅŸekler indirmek, indirdiÄŸiniz ÅŸimÅŸekler ile ortalığı inletmek istiyorsanız, büyücü tam size göre. Åžayet savaÅŸlar esnasında her zaman birinci sırada yer almak ve savaşın en güçlüsü olmak istiyorsanız, karakteriniz kesinlikle vahÅŸi olmalı. Kendinizi tam olarak bir savaşçı gibi hissediyor olabilirsiniz. Savaşçı olarak oynamak için envanterinizde sürekli kılıç ve kalkan bulundurmayı unutmayın. Ãœstelik savaşçı karakteri oynayarak PvP ve PvE alanlarında oldukça iddalı olabilirsiniz. Hayır, ben kılıç ve kalkan sevmiyorum, büyü daha çok ilgimi çekiyor diyenlerden iseniz, Sahire sınıfı tam size göre. Hem uzak, hem yakın menzilli saldırılarınız için kesinlikle Sahire’yi tercih edebilirsiniz. Aynı ÅŸekilde uzaktan saldırmak fakat büyü kullanmak istemezseniz, Okçu sınıfı karakter kullanabilir, rakiplerinize bolca fiziksel hasar verebilirsiniz.

 Bu oyunun içerisinde garip bir özellik olan balık tutma özelliÄŸi de var. Oyun içerisinde Away From Keyboard (AFK) pozisyonda kalarak, para kazanabilirsiniz. Yiyecek ve içecek üretebilirsiniz, hatta bunların ticaretini bile yapabilirsiniz. Aşçılık yeteneÄŸinizi geliÅŸtiriseniz bunları yapmak hiç zor deÄŸil. Oyun içerisinde bunun gibi bir çok ticaret alanı mevcuttur. Ayrıca oyun oynarken kimya üzerine iÅŸler de yapabilirsiniz. ÖrneÄŸin çiftçilik yaparak da ticaret yapabilir, kesenizi doldurabilirsiniz. Oyunun ekonomik olarak en önemli birimi, Ä°nci. Bu eÅŸyayı sadece Acoin ile satın alabiliyorsunuz. Ä°nci kullanarak hem karakterinizi güçlendirebilir, hem de deÄŸiÅŸtirilebilecek yeni eÅŸyalar ve özellikler satın alabilirsiniz.

Oyun İçin Karakterler Ve Oyun Hikayeleri

Oyun içerisindeki karakter sınıflarını tam olarak, savaşçı, okçu, sahire, vahşi, avcı, musa, maehwa, valkyrie, kunoichi, Ninja, büyücü, cadı, kara şovalye, striker, mistik, archer, lahn, shai ve guardian’dır. Oyun içerisinde yedi farklı hikaye türü mevcut. İsimleri, Dünya Görüşü, Calpheon Tarihi, Serendia Tarihi, Mediah Tarihi, Valencia Tarihi, Kamasylvia Tarihi ve Drieghan Tarihi’dir. Oyunu oynamak için belirli bir bilgisayar donanımına sahip olmanız gerekmektedir. Burada belirteceğimiz donanım parçaları ile oyunu sıkıntısız oynayabilirsiniz.

Gelelim o donanımın parçalarına.. Ä°ÅŸletim sistemi olarak 32 veya 64 bit Windows 10 kullanmalısınız. Ä°ÅŸlemci olarak intel core i3 veya daha yüksek bir model öneriliyor. Bellek olarak 4 gb veya daha fazla ram sizlere daha iyi bir oyun deneyimi sunacaktır. Ekran kartı tarafında ise, Nvidia GTS 250, Nvidia GeForce 9800 GTX veya AMD Radeon HD 3870 x2 veya bu parçalardan daha iyi bileÅŸenler öneriliyor. AÄŸ kısmında ise geniÅŸbant bir baÄŸlantı kullanmanız tavsiye ediliyor. Oyunun önerdiÄŸi depolama alanı, bu gün neredeyse hepimizde var olan büyük harddisklerimizin sadece 30 GB’lik bir alanı. Oyunun önerdiÄŸi bilgisayar donanımına bakacak olursak, iÅŸletim sistemi olarak yine Windows 10 32 veya 64 bit sürümleri, en az intel core i5 iÅŸlemci, bellek olarak 8gb ram, ekran kartı tarafında Nvidia GTX 970 veya AMD RX480, aÄŸ baÄŸlantısı olarak tekrar geniÅŸbant internet baÄŸlantısı  ve depolama olarak tekrar 30 GB’lık boÅŸ bir alan.

Oyunu oynayanların yorumlarına bakılacak olursa, oyun oldukça büyük ve sonsuz bir oyun. Oyun esnasında kesinlikle sıkılmazsınız, detaylar arasında kaybolursunuz. Oyun içerisinde eÄŸer emek vererek biÅŸeyler yapmaya çalışırsanız, her zaman kazanırsınız, para kasabilir ve becerilerinizi geliÅŸtirebilirsiniz. Oyun içerisinde ot toplayarak para kazanmak bile mümkün iken bu oyunda nasıl sıkılabilirsiniz ki? Sadece boÅŸ zamanınızı ayırarak oyun içerisinde iyi yerlere gelebilirsiniz. EÄŸer vaktim yok, param var derseniz de, para yatırarak da aynı ÅŸekilde belli bir seviye kat edebilirsiniz. Oyunun içerisindeki tüm alanları dolaÅŸmak yaklaşık olarak 150-180 dakika sürmekte. Bir pusulanız yok ise, oyunda kaybolma ihtimaliniz  oldukça yüksek. Oyuncular genellikle kısa süreli tecrübelerinin ardından, daha önce böyle bir oyun oynamadıklarını, oyunu çok beÄŸendiklerini, ufak tefek eksiklerin haricinde her ÅŸeyin çok güzel, akıcı olduÄŸunu belirtiyorlar. Oyun içerisindeki görevler sayesinde oyunun temel amacını ve oynanışını öğrenmiÅŸ oluyorsunuz. Black desert online içerisinde görevleri tamamlayarak silahlarınızı alabilir, belli oranlarda para kazanabilir, kazandığınız bu para ile ticarete giriÅŸebilir ve eÄŸer ticari zekanız iyi ise yüksek paralar kazanabilirsiniz. Kullandığınız karakterin skilerini (becerilerini) geliÅŸtirerek rakiplerinize üstünlük kurabilirsiniz. Bazı görevleri bitirmek için mutlaka pusula ihtiyacınız olacak, sakın pusulanızı yanınızdan ayırmayın. Oyun içerisinde online olduÄŸunuz zamanlar için belirli ödüller kazanabilirsiniz. Oyun içerisinde eÄŸer bir yetenek sahibi deÄŸilseniz, karakteriniz sizi pek memnun etmeyecektir. Yeteneklerinizi kesinlikle geliÅŸtirmeli, en yüksek seviyeye getirmek için çalışmalısınız. Unutmayın.. Black Desert Online sizlere en baÅŸta karmaşık ve çok uÄŸraÅŸ gerektiren bir oyun gibi gelebilir, fakat görevleri yapmaya baÅŸladığınızda zevk almaya baÅŸlayacaksınız. Ä°yi ÅŸanslar!

Ä°lgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeÄŸenenlerBeÄŸen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar