Ana Sayfa Oyun Oyun İnceleme Black Desert Online Nedir ? Karakterleri Ve Oyunun Özellikleri

Black Desert Online Nedir ? Karakterleri Ve Oyunun Özellikleri

0

Black Desert Online, adından da anlaşılabileceği gibi online, partiler halinde oynanabilen ve PvP diye tabir edilen tarza uygun bir oyundur. Kore menşeilidir, Pearl Abyss şirketi tarafından tarafından sunulmaktadır. Oyunun Türkiye sorumlusu Zeyd Kazancı’dır.  Grafikleri ve combat system olarak adlandırılan savaş sistemi olarak kullanıcıları tarafından oldukça beğenilmektedir. Türkiye’ye 2017 yılında giriş yapmıştır ve oldukça kalabalık bir Türk oyuncu kitlesine sahiptir.

Oyunun içerisinde en önemli olaran nitelendirilen olay tamamen ticaret. Aynı anda hem gerçek oyuncular hem de yapay zeka ile desteklenen karakterler ile ticaret yapılabiliyor. Oyun içerisinde Pazar yerinin nasıl kullanıldığını, oyun içerisinde nasıl ticaret yapılması gerektiğini iyice öğrenmek gerekiyor. Oyun içerisinde bulunan sayısız görevler ile hiç sıkılmayacak, görevleri tamamlamaya çalışırken oyunun zevkine varacaksınız. Oyunu oynama esnasında görevlerin hepsini bulamayabilirsiniz. Bu yüzden arkadaşlarınız ile birlikte oynamanız kesinlikle tavsiye edilir, aksi takdirde bulamadığınız görevler için uzun zamanlar harcayabilirsiniz. Birlikten kuvvet doğar… Black Desert Online’e başladığınızda, maalesef geniş bir inventory (envanter) alanınız bulunmamakta. Bu yüzden, eşyalarınızı en çok lazım olandan en az lazım olana doğru kafanızda sıralayıp, ona göre üzerinize almalısınız, aksi bir halde yer sıkıntısı çekebilirsiniz. Aslında envanter oyun içerisinde büyütülebilmekte fakat bunun için de ayrı bir araştırma çalışması yapmanız gerekmekte. Yukarıda belirttiğimiz gibi sizin bu iş için de parti arkadaşlarına ihtiyacınız olacak. Parti kurmanız çok önemli.

Oyun esnasında sürekli olarak üzerinizde çok eşya bulunduracaksınız veya sürekli olarak ticaret ile uğraşacaksanız envanterinizin geniş olması çok önemli. Envanter genişliğinizi arttırmak, size üzerinizde daha fazla eşya taşıma şansı sunacaktır. Oyun içerisinde eğer ticaret yapmayacaksanız, PvP ile zaman geçirebilirsiniz. Tabii bunun için önemli unsurlar var; Büyü gücü, direnç ve can. Eğer canınız yüksek olursa, dayanıklığınız fazla olursa aldığınız hasar ona göre azalacaktır. Unutmayın, ne kadar çok dayanıklılık, o kadar çok hayatta kalma süresinin uzaması anlamına gelir. Büyü gücü üzerine ne kadar çok yoğunlaşırsanız, büyü saldırılarınız o derece güçlü olacaktır. Oyun uzun süredir Dünya piyasasında oynanıyor olsa da, Türkiye piyasasına biraz geç girmiş durumda.  Bu yüzden bu oyunu ilk kez görüyor olabilirsiniz. Eğer sizde oyunu ilk görenlerden ve tanımaya çalışanlardansanız, karakter sınıflarını kesinlikle öğrenmelisiniz.

Black Desert Online nasıl oynanır?

Ufak bir ücret karşılığında oyuna sahip olabilirsiniz. Oyunu satın alırken üç paket sunuluyor. Paketlerin isimleri ise; Efsanevi, özel ve sınırlı paketler. Karakter sınıfları hakkında biraz bilgi verelim.. Oyun içerisinde Ninja olarak çok yüksek hasara sahip olabilirsiniz,  sürekli büyü yapıp, şimşekler indirmek, indirdiğiniz şimşekler ile ortalığı inletmek istiyorsanız, büyücü tam size göre. Şayet savaşlar esnasında her zaman birinci sırada yer almak ve savaşın en güçlüsü olmak istiyorsanız, karakteriniz kesinlikle vahşi olmalı. Kendinizi tam olarak bir savaşçı gibi hissediyor olabilirsiniz. Savaşçı olarak oynamak için envanterinizde sürekli kılıç ve kalkan bulundurmayı unutmayın. Üstelik savaşçı karakteri oynayarak PvP ve PvE alanlarında oldukça iddalı olabilirsiniz. Hayır, ben kılıç ve kalkan sevmiyorum, büyü daha çok ilgimi çekiyor diyenlerden iseniz, Sahire sınıfı tam size göre. Hem uzak, hem yakın menzilli saldırılarınız için kesinlikle Sahire’yi tercih edebilirsiniz. Aynı şekilde uzaktan saldırmak fakat büyü kullanmak istemezseniz, Okçu sınıfı karakter kullanabilir, rakiplerinize bolca fiziksel hasar verebilirsiniz.

 Bu oyunun içerisinde garip bir özellik olan balık tutma özelliği de var. Oyun içerisinde Away From Keyboard (AFK) pozisyonda kalarak, para kazanabilirsiniz. Yiyecek ve içecek üretebilirsiniz, hatta bunların ticaretini bile yapabilirsiniz. Aşçılık yeteneğinizi geliştiriseniz bunları yapmak hiç zor değil. Oyun içerisinde bunun gibi bir çok ticaret alanı mevcuttur. Ayrıca oyun oynarken kimya üzerine işler de yapabilirsiniz. Örneğin çiftçilik yaparak da ticaret yapabilir, kesenizi doldurabilirsiniz. Oyunun ekonomik olarak en önemli birimi, İnci. Bu eşyayı sadece Acoin ile satın alabiliyorsunuz. İnci kullanarak hem karakterinizi güçlendirebilir, hem de değiştirilebilecek yeni eşyalar ve özellikler satın alabilirsiniz.

Oyun İçin Karakterler Ve Oyun Hikayeleri

Oyun içerisindeki karakter sınıflarını tam olarak, savaşçı, okçu, sahire, vahşi, avcı, musa, maehwa, valkyrie, kunoichi, Ninja, büyücü, cadı, kara şovalye, striker, mistik, archer, lahn, shai ve guardian’dır. Oyun içerisinde yedi farklı hikaye türü mevcut. İsimleri, Dünya Görüşü, Calpheon Tarihi, Serendia Tarihi, Mediah Tarihi, Valencia Tarihi, Kamasylvia Tarihi ve Drieghan Tarihi’dir. Oyunu oynamak için belirli bir bilgisayar donanımına sahip olmanız gerekmektedir. Burada belirteceğimiz donanım parçaları ile oyunu sıkıntısız oynayabilirsiniz.

Gelelim o donanımın parçalarına.. İşletim sistemi olarak 32 veya 64 bit Windows 10 kullanmalısınız. İşlemci olarak intel core i3 veya daha yüksek bir model öneriliyor. Bellek olarak 4 gb veya daha fazla ram sizlere daha iyi bir oyun deneyimi sunacaktır. Ekran kartı tarafında ise, Nvidia GTS 250, Nvidia GeForce 9800 GTX veya AMD Radeon HD 3870 x2 veya bu parçalardan daha iyi bileşenler öneriliyor. Ağ kısmında ise genişbant bir bağlantı kullanmanız tavsiye ediliyor. Oyunun önerdiği depolama alanı, bu gün neredeyse hepimizde var olan büyük harddisklerimizin sadece 30 GB’lik bir alanı. Oyunun önerdiği bilgisayar donanımına bakacak olursak, işletim sistemi olarak yine Windows 10 32 veya 64 bit sürümleri, en az intel core i5 işlemci, bellek olarak 8gb ram, ekran kartı tarafında Nvidia GTX 970 veya AMD RX480, ağ bağlantısı olarak tekrar genişbant internet bağlantısı  ve depolama olarak tekrar 30 GB’lık boş bir alan.

Oyunu oynayanların yorumlarına bakılacak olursa, oyun oldukça büyük ve sonsuz bir oyun. Oyun esnasında kesinlikle sıkılmazsınız, detaylar arasında kaybolursunuz. Oyun içerisinde eğer emek vererek bişeyler yapmaya çalışırsanız, her zaman kazanırsınız, para kasabilir ve becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Oyun içerisinde ot toplayarak para kazanmak bile mümkün iken bu oyunda nasıl sıkılabilirsiniz ki? Sadece boş zamanınızı ayırarak oyun içerisinde iyi yerlere gelebilirsiniz. Eğer vaktim yok, param var derseniz de, para yatırarak da aynı şekilde belli bir seviye kat edebilirsiniz. Oyunun içerisindeki tüm alanları dolaşmak yaklaşık olarak 150-180 dakika sürmekte. Bir pusulanız yok ise, oyunda kaybolma ihtimaliniz  oldukça yüksek. Oyuncular genellikle kısa süreli tecrübelerinin ardından, daha önce böyle bir oyun oynamadıklarını, oyunu çok beğendiklerini, ufak tefek eksiklerin haricinde her şeyin çok güzel, akıcı olduğunu belirtiyorlar. Oyun içerisindeki görevler sayesinde oyunun temel amacını ve oynanışını öğrenmiş oluyorsunuz. Black desert online içerisinde görevleri tamamlayarak silahlarınızı alabilir, belli oranlarda para kazanabilir, kazandığınız bu para ile ticarete girişebilir ve eğer ticari zekanız iyi ise yüksek paralar kazanabilirsiniz. Kullandığınız karakterin skilerini (becerilerini) geliştirerek rakiplerinize üstünlük kurabilirsiniz. Bazı görevleri bitirmek için mutlaka pusula ihtiyacınız olacak, sakın pusulanızı yanınızdan ayırmayın. Oyun içerisinde online olduğunuz zamanlar için belirli ödüller kazanabilirsiniz. Oyun içerisinde eğer bir yetenek sahibi değilseniz, karakteriniz sizi pek memnun etmeyecektir. Yeteneklerinizi kesinlikle geliştirmeli, en yüksek seviyeye getirmek için çalışmalısınız. Unutmayın.. Black Desert Online sizlere en başta karmaşık ve çok uğraş gerektiren bir oyun gibi gelebilir, fakat görevleri yapmaya başladığınızda zevk almaya başlayacaksınız. İyi şanslar!

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version