Sea of Thieves Oyununu yakından tanıyalım.

Sea of ​​Thieves , Rare tarafından geliştirilen ve Xbox Game Studios tarafından yayınlanan2018 aksiyon macera oyunudur . Oyuncu, nihai korsan efsanesi olmak için farklı ticaret şirketlerinden seferleri tamamlayan bir korsan rolünü üstlenir. Sea of ​​Thieves ,korsan gemisi aracılığıyla açık bir dünyayı keşfetmek için oyuncuların birbirleriyle işbirliği yaptığı birinci şahıs çok oyunculu bir oyundur. Oyun, “paylaşılan dünya macera oyunu” olarak tanımlanıyor, bu da oyuncu gruplarının maceraları boyunca düzenli olarak karşılaşacakları anlamına geliyor.

Oyun ilk olarak 2014’te kavramsallaştırıldı. Nadiren, bu oyunların sağladığı kişisel hikayelerini oluşturmak için kullanılan araçları kullanan Eve Online , DayZ ve Rust gibi PC oyunlarının oyuncularından ilham aldı . Şirket, oyunun vampirler ve dinozorlar gibi farklı ortamlarını keşfetti, ancak sonunda korsan temasına yerleşti ve Karayip Korsanları ve Goonies gibi filmlerden ilham aldı . Oyun, geliştirme ekibi hem sıradan hem de deneyimli oyuncuları birlikte oynamaya teşvik etmek istediği için sadece kozmetik öğelerin kilidini açan bir ilerleme sistemine sahiptir. En Nadir diğer oyunlar, karşılaştırıldığında Deniz Hırsızlar arasında ‘sgeliştirme süreci daha şeffaftı. Nadiren taraftarlar oyunun ilk yapısını test etmeye davet etti.

Microsoft oyunu Mart 2018’de Windows ve Xbox One için piyasaya sürdü ; ayrıca Xbox Game Pass aboneleri için piyasaya sürülen en eski birinci taraf oyunlarından biriydi . Oyun, piyasaya sürüldükten sonra genellikle karışık eleştiriler aldı ve eleştirmenler, oyunun gemi savaşını, çok oyunculu oynanışını, görselleri ve oyun fiziğini övdü. Eleştiriler oyunun içerik, ilerleme ve sığ oynanış eksikliğine yönlendirildi. Nadir olarak başlığı bir ” hizmet olarak oyun ” olarak tasarladı ve oyunun piyasaya sürülmesinden sonra çok sayıda içerik güncellemesi yayınladı. Oyun ticari bir başarıdır ve Ocak 2020 itibariyle 10 milyondan fazla oyuncu çekmiştir. Ayrıca en başarılı yeni oyuncu oldu.fikri mülkiyet Microsoft nesilde yayınladı .

Hırsızlar Deniz bir olan birinci şahıs aksiyon-macera video oyunu. Oyunun başında, oyuncu prosedürel olarak oluşturduğu oyuncu avatarını seçer .  Oyun oyuncuların gruplar olan serüvenleri boyunca birbirini karşılaşacak demektir paylaşılan dünyada, yer almaktadır.  Yalnız oyuncular pilot şalopa ederken bir grup kontrolde oynayan oyuncuların kalyon böyle, yelkenleri kaldırma, gemi direksiyon kullanarak navigasyon gibi farklı roller üstlenerek işbirliği pusula , yönetmek çapa ve izcilik gelen karga yuvaya . Bazen oyuncular onları saldırabilir düşman oyuncuları karşılaşabilir gülleleri veya tahta gemilerinde.  Güverte altındaki alanlar hasar alırsa, su akar ve geminin kademeli olarak batmasına neden olur. Oyuncuların delikleri ahşap plakalar ile örtmeleri ve kovaları kullanarak su kefalet etmeleri gerekir .  Diğer oyuncu partileri ile ittifaklar kurulabilir. Aynı ittifaktaki bir grup bir yolculuğu tamamladığında altın ikramiye alacaklar . Bir ittifak kurmak oyuncuların birbirlerine saldırmasını engellemez.  Oyuncu ölürse, bir hayalet gemiye gönderilirYeniden doğana kadar bekledikleri, Damned Feribotu olarak bilinir . Yıldönümü güncellemesinde “Arena” adlı rekabetçi bir çok oyunculu mod tanıtıldı ; dört oyuncu takımının daha küçük haritalarda gümüş toplayarak birbirleriyle rekabet etmelerini sağlar.

Oyuncular tamamlayabilirsiniz sefer oyunun üç sunduğu hizipler Altın Hoarders, Ruhlar Sırası ve Tüccar Alliance:. Altın Depoları tarafından sunulan görevlerde, oyunculara bir hazine haritası veya hazineyi bulmak için bir bilmece verilir. Ruhlar Düzeni tarafından sunulan seferler temel olarak savaş zorluklarıdır. Merchant Alliance’ın misyonları, oyuncuların sınırlı bir süre içinde canlı hayvan gibi ürünleri satıcılara teslim etmesini talep ediyor.  Oyuncular bir hazine sandığı topladığında, sandığı tutan kişi savunmasız ve diğer oyuncular tarafından alınabilirse de, onları görev veren hizip temsilcilerine teslim etmeleri gerekir.  Yolculukların tamamlanması oyunculara altın kazandırır , tüccarlardan, silah ustalarından ve gemi ustalarından yeni kişiselleştirme eşyaları veya donanımlar satın almak için harcanabilir.  Evcil hayvanlar gibi eşyalardaPirate Emporium mağazasına girerek gerçek dünya para birimi kullanılarak satın alınabilir.  Lansman sonrası güncellemeler yoluyla oyuna eklenen görevleri, zorlukları ve kozmetikleri dağıtan dördüncü ticaret şirketi Bilge Rats’tan övgüleri tamamlayarak kazanılan Doubloons , altın veya itibar için takas edilebilir.  Yıl güncelleme yapılandırılmış anlatı misyon bir dizi uzun senaryolar, ekler. [16]Görevleri tamamlamak, her bir fraksiyondan daha karmaşık görevlerin ve satın alınabilir ek öğelerin kilidini açan oyuncu itibar puanlarını da kazanır.  Oyuncular tüm hiziplerle 50. sıraya ulaşıp tüm bilmeceleri çözdüğünde, oyunculara yeni kozmetik ürünler ve bir korsan saklanmalarına erişim sağlayan “korsan efsanesi” unvanını kazanacaklar.

Oyuncular oyunun açık dünyasını kendi başlarına veya diğer oyuncularla özgürce keşfedebilirler . Oyuncular yeni bir yer keşfederken, muz gibi sağlıklarını , ahşap plakaları ve top mermilerini geri getirebilecek eşyaları alabilirler . Cephane , Kaptan Mahallesi’ndeki cephane sandığı kullanılarak tedarik edilebilir. Cutlasses , tabanca , blunderbusses ve keskin nişancı tüfekleri dahil silahlar , iskeletler gibi düşman düşmanları yenmek için kullanılabilir . Oyuncular okyanusta seyir halindeyken, bazen fırtına gibi olumsuz hava koşullarıyla karşılaşabilir veya gemi enkazları, şişelerde mesajlar ve megalodon ve kraken gibi canavarlarla karşılaşabilirler . Kafatası bulutları , aynı sunucudaki oyuncular tarafından tamamlanabilecek baskınlar olan İskelet Kalelerinin yerlerini gösterir . Oyuncular emote kullanarak birbirleriyle etkileşime girebilir . Birlikte müzik aletleri çalabilir ve meyhanelerde içki içebilirler . yıldönümügüncelleme oyuncuların balık tutma , avcılık ve yemek pişirme gibi boş zaman aktivitelerine katılmalarını sağlar .

Stüdyo direktörü Craig Duncan Sea of ​​Thieves’i “en arkadaş canlısı” çok oyunculu oyun olarak nitelendirdi . Rare geleneksel olarak bir konsol oyun geliştiricisi olsa da, DayZ ve Rust gibi PC hayatta kalma oyunlarından oyuncuların ve Eve Online gibi simülasyon oyunlarının oyunda sağlanan araçları kullanarak nasıl kendi hikayelerini hazırladığını fark etti. Ancak, Nadir, bu oyunların doğada genellikle çok cezalandırıcı olduğunu ve takımın bu oyunların daha açık yürekli ve erişilebilir bir versiyonunu yaratmayı amaçladığını belirtti. Sea of ​​Thieves oyuncuların kendi hikayelerini yarattıkları “dünyanın hafif bir kanvası” olacak şekilde tasarlanmıştır. Oyunun lansmanında herhangi bir anlatım bileşeni yoktu çünkü takım oyunculara yapılandırılmış bir anlatım sunarak sadece el işi bir deneyim oynayacaklarını hissetti. Oyunun genel direktörü Joe Neate, oyunu “iyileştirilmiş” bir komedi olarak nitelendirdi ve oyunun “senaryo dışı” olmakla ilgili olduğunu da ekledi. Nadir dünyayı ve oyunun , eylemlerini veya başarılarını kutlamak için çeşitli paskalya yumurtaları da dahil olmak üzere oyuncuların eylemlerini yansıtacak şekilde şekillendirdi . Ekip, bir anlatı kampanyası dahil edilirse, oyuncuların eylemlerini oyunun bilgisine dahil etmenin zor olacağına inanıyordu.

Şirket, oyunun vampirler ve dinozorlar gibi farklı ayarları keşfetti , ancak sonunda korsan temasına yerleşti, çünkü oyunun işbirliğini teşvik eden temel konseptiyle eşleşti. Nadir de pazarda daha az rekabet gördü. Korsan teması oyuncuların oyunun dünyasında istediklerini yapma özgürlüğüne sahip olmalarını ve nasıl oynamak ve davranmak istediklerine özgürce karar vermelerini sağlar. Ekip, ilham için Karayip Korsanları ve Kara Yelkenler de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklara baktı . Tasarımcı Mike Chapman paralellikler çok arasına çizilebilir inanılan Hırsızlar Denizi ve Goonies, bir grup arkadaş hazine ararken birbirine bağlanır ve hepsinin sevgiyle hatırlayacağı bir yolculuk yaratır. Neate oyunun hedefi uyandırmak “seyahat ve keşif ve keşif duygusu” etmek olduğunu belirtti. Takım, oyuncuların avatarlarını özelleştirmelerine izin vermek yerine “sonsuz korsan jeneratörünü” uyguladı, çünkü bazı oyuncular oyunun görsel stiline uymayacak “iğrençlikler” yaratacaklarından korkuyorlardı. Oyun, elle boyanmış dokular ile stilize bir görsel stile sahiptir. Duncan “onlar “Zamansız” olmak ve “neşeli” ve “keyifli” oyun dünyasını yansıtmak istedim çünkü ekibi bu boyalı sanat tarzı seçti” belirtti.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar