Minecraft Nasıl Bir Oyun – Nasıl Oynanır?

Minecraft Nasıl Bir Oyun

Minecraft Nasıl Bir Oyun; İlk kez 2009 yılındaki ilk sürümü ile çıkıp Alfa ve Beta versiyonlarının ardından son hali ile 2011 yılından beri oynanmakta olan Minecraft hem grafik özellikleri hem de oynanışı ile kendine has özellikler taşıyan bir oyun olmaktadır. Çok basit ve sade bir görünüme ilk aşamada sahip olan Minecraft oyununda oyuncular ellerinde bulunan küplerle birlikte farklı tasarımlar ortaya koyarlar. Bunlar bir ev, saray, şato, kale gibi her türden yapı olabilmektedir. Her geçen gün yeni güncellemeleri almaya devam eden oyun, oyuncuları da kendine çekmeyi başarıyor.

Minecraft Nasıl Oynanır?

İçerisinde iki farklı oyun modunu barındıran Minecraft’taki türlerin biri internet üzerinden oynanabilen klasik modu diğeri ise oyuna sahip herkesin oynayabildiği tam sürüm modudur. Klasik modda oyuncular inşa etmek için gerekli olan sayısız bloğa sahip olurlar. Tam sürümde ise beş farklı oyunla karşılaşılmaktadır. Her biri farklı özelliklere sahip olan bu oyunlarda Hayatta Kalma, Zorlayıcı oyun, Yaratıcı oyun, Macera ve Seyirci bölümleri yer almaktadır. Oyuncular kendi oynayış özelliklerine göre bunlar arasından tercihlerini yapabilirler.

Oyun Tiplerinin Farkları

Tam sürümde yer alan oyun tipleri oynanış özellikleri bakımından birbirinden farklılık göstermektedir. Örneğin, hayatta kalma modunda kişiler yaratıklarla savaşırken pek çok silah ve alet üretebilir ve bunları geliştirebilir. Kullanılabilecek olan blokların sayısı da bu oyunda sınırsız olmaktadır. Zorlayıcı mod ise yine aynı özellikleri taşıyor olmasına rağmen karakterin ölmesi halinde oyundaki tüm eşyaların ve silahların yok edilmesine sebep olur. Yaratıcı oyun tipi kişinin açlık ve can gibi bir probleme sahip olmadan sadece tasarımlarını başarılı bir şekilde yapmasını sağlamaktadır. Yeni eklenen modlardan olan seyirci modunda ise kişiler sadece uçarak olayları izlemek durumunda kalıyor.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar