Çarşamba, Nisan 24, 2024

Diablo IV İnceleme – Melekler ve İblisler

Dünyanın pek çok farklı noktasından birçok farklı dijital oyun büyük kitlelerce oynanmaktadır. Söz konusu bu dijital oyunların da birden fazla türü mevcuttur. Bu türlerden bir tanesi de aksiyon RPG tarzı oyunlardır. Bu anlamda türünün en önemli temsilcilerinden bir tanesi olan Diablo serisi, dünya üzerinde neredeyse her oyuncunun adını en az bir kez duymuş olduğu bir markadır. İlk iki oyunu ile eski toprak oyun severlerin hayatında oldukça önemli bir yere sahip olan Diablo serisi, çok uzun bir sürenin ardından üçüncü oyunuyla 2012 yılından sevenlerinin karşısına çıktı. Serinin en büyük patlama yapan ve büyük eleştirileri de beraberinde getiren bu oyun, Reaper of the Souls ve Rise of the Necromancer eklenti paketleriyle kendisini güncelledi. Fakat serinin asıl merakla beklenen oyunu Diablo IV çok uzun bir sürenin ardından Blizzard markasının ünlü Blizzcon fuarında tanıtıldı.

Oldukça Çalkantılı Bir Yapım Süreci

Diablo IV markası, aslında bütün hayranları ve fan kitlesi tarafından 2018 yılının Blizzcon fuarında tanıtılması beklenilen bir oyundu. Fakat Blizzard markasının Diablo geliştiricileri bu alanda hiç beklenmedik bir adım atarak mobil bir oyun olan Diablo Immortal’ı duyurdu. Ekstra olarak diğer Diablo oyunlarıyla da çalıştıklarını belirten firma yetkilileri, asıl oyuncu kitlesi PC oyuncusu olan topluluk tarafından sosyal medyada resmen linç yedi. Youtube üzerinden paylaşılan mobil oyun videosunu da eleştiri yağmuruna tutan oyuncular, Diablo IV oyununun bir an önce çıkması için seslerini Blizzard firmasına duyurdu. Oldukça çalkantılı geçen bu geliştirme sürecinin ardından en nihayetinde 2019 yılında Blizzard, serinin 4. oyununu büyük bir alkış tufanı eşliğinde duyurdu. Özellikle oyunu erken erişim aşamasında oynayan ünlü yayıncılar ve eleştirmenler tarafından da çok büyük bir beğeni alan Diablo IV, oldukça yakın bir zamanda bizlerle buluşacak gibi gözüküyor.

Melekler ve İblislerle Çevrili Bir Diyar: Sanctuary

2019 yılında büyük bir patlama yapan ve Blizzcon fuarı içerisinde Diablo IV markasını en nihayetinde bizlere sunan Blizzard, oldukça harika bir sinematikle karşımıza çıktı. Zaten çok uzun süredir her türlü oyunu için film tadında sinematik çıkarması ile bilinen Blizzard markası, bu alanda da kendisini bir kez daha kanıtladı. Bunun yanı sıra oynanışla ilgili bir video da yayınlayan firma, ilk iki oyunda yer alan ve oyuncular tarafından da büyük oranda istenilen karanlık alem temasını tekrardan biz oyuncu kitle ile buluşturmayı amaçlıyor. Fuarda temel olarak Barbarian (Barbar), Sorceress (Büyücü) ve Druid (Şekil değiştiren) olmak üzere birkaç farklı karakter sınıfı da tanıtıldı. Ayrıca bunun yanı sıra oyunun açık dünya materyalleri içereceği ve çeşitli yaratık sınıflarıyla da ilgili bilgiler sunuldu. Oyunun geçeceği ana evren olan Sanctuary’nin yeni yapısıyla ilgili de oyuncuları heyecanlandıran çeşitli bilgiler verildi.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar