Perşembe, Nisan 25, 2024

Nefes Kesici Bir Serinin En Son Şaheseri: Doom Eternal

Birinci şahıs nişancı oyunları ismiyle de anılan FPS oyunları, dünyanın pek çok farklı bölgesinde en çok sevilen oyun türü olarak öne çıkmaktadır. Özellikle ülkemizde de en sevilen oyun türleri arasında başı çeken FPS oyunları, oldukça uzun bir süredir biz oyuncularla beraber olan bir türdür. 2000’li yılların başlarında dijital oyun dünyasına atılmış olan özellikle genç kitlenin aklında yer edinmiş oldukça önemli bir oyun serisi vardır. Doom ismiyle zamanında çok büyük bir patlama yapan bu seri, ilk oyunlarının büyük oranda beğenilmesiyle beraber oldukça başarılı bir sükse yapmıştır. Bütün bunların ardından çıkan çeşitli devam oyunları ve çekilen sinema filmi ile ilk oyunlara göre nispeten çok daha sönük kalan fakat hala popülaritesini sürdüren seri, bizlere oldukça başarılı bir devam oyunuyla geri dönüyor. Doom Eternal ismiyle raflardaki yerini alacak olan yapım, özellikle 2020 yılının en çok beklenen yapımları arasında kendisine yer bulmaktadır.

Mükemmel Oynanış Dinamikler

Söz konusu Doom Eternal yapımı, oldukça mükemmel oynanış dinamikleriyle de sektörü içerisinde tüm dikkatleri üzerinde toplamaktadır. Oyun içerisindeki büyük kaos ortamı ve şiddet ögeleri ile aksiyon türü severleri de kendisine bağlayan yapım, oldukça farklı oyun içi dinamikleri ve yüksek özelliklere sahip grafik motoruyla da dikkat çekmektedir. Özellikle id Tech 7 grafik motorundan gücünü alan yapım, id Software ve Panic Button Games tarafından geliştirilmektedir. An itibariyle Nintendo Switch, Sony PS 4, Xbox One, Sony PS 5, Xbox Series X, Xbox Series S, Microsoft Windows ve Stadia için duyurulmuş olan yapım, 2020 yılı içerisinde biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Daha önceki tarihlerde çıkacak olmasına rağmen çeşitli sebeplerden dolayı birkaç defa ertelenen yapım, oldukça yakın bir süre içerisinde bizlerle buluşacak gibi gözüküyor.

Harika Ötesi Oyun Atmosferi

Oldukça başarılı oyun atmosferi ile büyük bir dikkat çeken Doom Eternal oyunu, kendi alanında en önemli yapımlardan birisi olarak öne çıkmaktadır. Özellikle birinci sınıf nişancı adı da verilen FPS türünün öncü yapıtlarından bir tanesi olması ile bilinen Doom serisinin en son yapımı Doom Eternal, Bethesda Softworks tarafından yayınlanacak. İlk olarak 2019 yılının kasım ayında ve daha sonra da bu yılın mart ayında çıkması beklenen ve en son çeşitli spesifik sebeplerden dolayı ertelenen yapım, çeşitli aksiyon ögeleriyle dikkat çekmektedir. FPS tarzda aksiyon ve bilim kurgu yapımlarının önde gelen isimlerinden bir tanesi olan Doom serisinin son halkası olan oyun, henüz şimdiden oldukça büyük bir ilgi ve merakla beklenmektedir. Serinin yapımcıları tarafından oyuncuların beklediğine değecek bir yapım olduğu şeklinde lanse edilen oyun, çok yakın bir zamanda biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar