Cuma, Nisan 26, 2024

Dead By Daylight İncelemesi

Son zamanların en etkileyici ve heyecan verici oyunlarından bir tanesi olan Dead by Daylight incelemesi ile de gündeme geliyor. Korku ve gerili dolu unsurları olan bir oyundur. Hayatta kalmak ve gizlenmek üzerine kurulduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Oyunda gizlenen bir katıl ve katilden kaçmaya çalışan dört kurban yani oyuncu bulunuyor. Oyuncuların katilden kaçması ve hayatta kalması isteniyor. 2016 yılında yayınlanan oyun Steam, Playstation ve Xbox One üzerinden oynanıyor. Deluxe edition sürümü ise en son yayınlanan olduğundan bu sürüm ve özellikleri merak ediliyor.

Oyunun Kuruluş Mantığı

Oyunu oynayanlar ilk dakikadan itibaren kendini ormanda korku filmi çeken gençlerin arasında sayabilir. Mantık olarak aynı şekilde işliyor. Katil veya oyuncu yani kurban olma şansınız oluyor. Katil olduğunuzda oyunun sonuna kadar tüm oyuncuları öldürmeniz isteniyor. Kurbanlar arasında olduğunuzda ise oyunun sonuna kadar hayatta kalmanız amaçlanıyor. Katilden kaçan kişiler her zaman katille karşı karşıya gelme korkusu yaşarken katil olduğunuzda kurbanlarla karşılaşma ve yakalanma korkunuz bulunuyor.

Oyunun Detayları

Oyun süresince satın alma işlemleri yapabileceğiniz Auris Cells adıyla mağazalar bulunuyor.

Buradan;

  • Çevrim içi şekilde eşya satın alabilirsiniz,
  • Oyunda kazandığınız Iridescends ile eşya temin edebilirsiniz,
  • Ödülleri alabilirsiniz,

Bu nedenle oldukça önemli olduğunu bilmek gerekir. Oyunda stratejik olarak istenen ise iki metal geçidi kullanarak katilden kaçmaktır. Jeneratörlerin onarılması gerekiyor. Bunların en az 5 tanesini onarmanız durumunda kapılar hareket eder hale getiriliyor. Katil hayatta kalmak isteyenleri yere sermek veya kurban etmek istiyor. Kurban etmek istediklerini de et kancalarına taşıyarak asıyor. Yakalanan kişi kurban edildikten sonra oyunu kaybediyor ve lobiye yollanıyor.

Bazı Önemli Malzemeler

Bu malzemeler arasında el feneri bulunuyor. Karanlıkta katili bulabilir veya taşıdığı birini düşürmesini sağlayabilirsiniz. Diğerleri ile iletişime geçme şansınız da oluyor. Araç kutusu ise jeneratörlerin daha kısa sürede onarılmasına yardımcı oluyor. Harita bulduğunuzda ihtiyacınız olan nesnelerin yerleri gösteriliyor. Anahtar da kilitli yerleri açarak heyecanın daha da artmasını sağlıyor. Önünüze çıkan sandıkları açarak işinize yarar eşyalar bulabilirsiniz.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar