Çarşamba, Nisan 24, 2024

Just Cause İncelemesi

Just Cause, İsveç kökenli bir firma olan Avalanche firması tarafından geliştirilen ilk oyun olarak bilinmektedir. Avalanche firmasının, kendi adını verdiği motorun kullanılması üzere, tam bir aksiyon oyunu olarak tasarlanmıştır. Just Cause incelemesi, genel olarak değerlendirildiğinde GTA taklidi bir oyun olarak tanımlanmaktadır. Oyunda yer alan klişe konu ve gerçekçiliğin olmadığı bir dünyada arcade yani sandbox olarak nitelendirilen bir oyun türü olan Just Cause, vurma ve öldürme konuları üzerinde birleşmiş bir oyun türüdür. Kullanıcıları tarafından da pek sevilmeyen bu oyun genel tabiri ile taklit bir oyun olarak nitelendirilmekte ve klişe oyun olarak tabir edilmektedir.

Oyundaki Konuların İncelemesi

Just Cause incelemesi yaparken; Oyunda karakter olarak bulunan Rico adında bir karakter ve ekibinin amaçlarına ulaşmak için tamamlamaları gereken görevleri olduğu ve bu görevler sırasında karşılarına durmadan düşmanların çıkması ile onların vuruşması arasında seyreden bir oyun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu anlamda, karakterlerin başı olan Rico karakterinin, Antonio Banderas’a benzetilmeye çalışıldığı görülmektedir. Pek başarılı olunamasa da, en azından anımsatmakta.

Rico, tamamen kahramanlaştırılmaya çalışılan bir oyun karakteri olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat bu konuda da pek başarılı olduğu söylenemez. Oyun, sizin kendi üssünüze gidip iki karakter ile tanışmanız ve görevlere başlamanız ile birlikte tam anlamı ile başlamaktadır. Oyundaki 21 görevin tamamlanması, oyunun bitmesi için yeterli olmaktadır. En fazla 5 – 6 saat içinde görevlerin hepsi tamamlanmış olmaktadır. Aslında bazı görevlerin oyunun gidişatına hiçbir yardımı dokunmamak ile birlikte sadece süreyi uzatmak için doldurma olarak görünmektedir.

Oyun Hakkında Genel Yorum

Oyun için genel bir yorum yapmak gerekirse; oyundaki konunun oldukça klişe olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda doğallıktan ve orijinallikten uzak olması oyun için eksi yönlerden biri olarak görünmektedir. Oyundaki yapay zekânın olup olmadığı bile meçhul durumda. Görevler birbirlerini tekrar ettikleri için çoğu gereksiz. Birkaç oyunun karışımının olduğunun bilinmesi de, oyun severlerin pek hoşuna gitmeyecek bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Ancak oyunun tam bir aksiyon oyunu olduğunu da söylemek mümkün. Bu anlamda kişinin oyundan ciddi anlamda zevk almasını sağlamak için tasarlanmış gibi.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar