The First Samurai DLC İnceleme

The first samurai oyunu, karakterlerin geçmişe giderek, ‘Sohayamaru’ adındaki gizemli bir silahın geçmişini araştırmaları üzerine kurulu. Bu anlamda The first samurai oyunlarında, oyun kahramanı geçmişe gittiğinde Sohayamaru isimli silahın önceki sahipleri ile karşılaşmış ve hikâyenin akışı böyle sağlanmıştı. Fakat Nioh 2: The First Samurai DLC oyununda, kahramanımız 797 yılını yani Japonya’nın Heian döneminin başına gitmektedir. Bu anlamda, samuray varlığının ve kelimesinin bile ortada olmadığı bir dönem olan Heian Dönemi’nde kahramanımız, silahın geçmişini araştırmak üzere oyuna başlıyor. Bununla birlikte oyun nasıl gelişiyor? Gelin, hep birlikte; the first samurai dlc inceleme hakkında yazılan bu yazıyı okuyalım.

Genel İnceleme

Nioh 2’nin diğer oyunları yani orijinal hikâyesi, The first samurai dlc hikâyesinden daha keyifli ve ilgi çekiydi. DLC için düzenlenen hikâyenin pek sevilmediğini söylemek zorundayım. Oyunun hikâyesi, yan hikâye konumunda olduğu için oyun severlerin pek ilgisini çekememektedir. Aynı zamanda DLC oyununda karakterlerin sürekli olarak geriye gitmesi anlamsız ve gereksiz bir gizem yaratıldığının göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu da oyuncunun, oyundan sıkılmasına yol açıyor. Oyunun görsel efektleri, karakterleri, çok az olmasına rağmen hikâye anlatımı ve ara sahneler gerçekten bir oyunda olması gereken kalitelilikte fakat önceki oyun serisinde anlatılanların hiçbirinin hikâyeyle ilgisinin olmaması eksi bir yön olarak karşımıza çıkıyor.

Oyun İçi İncelemesi

Birçok yeni içeriği bünyesinde barındıran The First Samurai oyunu, oyuncular için 10 yeni görev ile birlikte yeni olarak 4 tane koruyucu ruh ve aynı zamanda her silah için farklı yetenekler vermesi ile kaliteli bir oyun deneyimi sunuyor. Bu arada, oyun içerisine yeni eklenen ruh küreleri, mevcut zırh türleri ve yine mevcut silah türleri gibi karakter malzeme seçenekleri oldukça etkileyici. Bununla birlikte oyun içerisine eklenen yeni düşmanlar da oyuncuyu oyuna bağlar nitelikte. Burada da karşımıza çıkan en büyük eksikliğin yeni bir silah türü eklenmediği olmaktadır. Oyun içerisinde bulunan zorluk seviyeleri dengeli ve basitten zora doğru dönen bir sıralama içerisinde devam ediyor. Bu da elbette oyun içerisinde olan heyecanı ve adrenalini artırır nitelikte.

The First Samurai

DLC inceleme için değinilecek başlıca konular bunlardı. Her şeye rağmen yine de oyun kaliteli bir yapıya sahip ve fiyat performans açısından da beklentileri karşılar nitelikte.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar