Cuma, Nisan 26, 2024

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege İncelemesi

Tom Clancy’s Rainbow Six yeni oyunu Siege, müthiş bir aksiyon ve oyunun başlangıcından itibaren bitmeyen bir gerginlik barındırıyor. 1998 yılında ilk oyunun piyasaya sürüldüğü Rainbow Six, ilk çıktığı günden itibaren türünde en çok sevilen oyun olmuştur. Çıtayı daha da yükseklere çıkaran oyun tom clancy’s rainbow six: siege incelemesi kapsamında detayları alt başlıklarda inceleyeceğiz.

Oyuna Genel Bir Bakış

Oyunun açılış ekranında, oyunun genel temasını anlatıldığı bir ekran çıkıyor. Rainbow biriminde sözcülük görevi yapan bir kadın, terör olaylarından ve bu olaylara kendi yöntemlerimiz ile çare bulmamızdan bahsediyor. Günümüzdeki terörizmin amaçlarına doğru noktalarda değinen oyun, değişen dünya gidişatına uygun bir hikaye sunuyor. Değişen dünya gidişatında, terörizmin kullandığı yöntemler de değişiyor. Biyoterörizmin genişleyerek yayıldığı bir dünyada Siege’ da bize bu temayı olağanüstü bir şekilde yansıtıyor.

Oyun Modları

Oyunda farklı oyun modları bulunuyor. Siege, tek başına oynanabilecek aktivitelere sahip fakat, takım halinde oynanırken oyunun zevki tam anlamıyla yaşanabiliyor. Oyunda 3 ana oyun modu bulunuyor.

Bu oyun modları sırasıyla;

  • Situations (Durumlar)
  • Terrorist Hunt (Terör Avı),
  • Multiplayer (Çok Oyunculu),

Situations modu, oyunun alıştırma modu olarak ele alınabilir. Bu modda, toplamda 10 adet görev karşımıza çıkıyor. Oyunun diğer modlarında karşılaşabileceğiniz zorluklar ve durumlar ile ilgili mekaniklerin öğrenilmesine olanak tanıyan bu mod, online maçlar öncesi puan kazanılmasına yardımcı oluyor. Terrorist Hunt modu, arkadaşlar ile birlikte bir takım oluşturarak, yapay zekaya karşı oynanabilen bir yapıya sahip. Düşmanın zorluk seviyesi seçilebiliyor ve istenirse tek başına da oynanabiliyor.

Siege Multiplayer Modu

Oyunun en profesyonel aşaması olan multiplayer modu, takım savunma ve saldırı rollerini kapsıyor. Savunma tarafı bulunduğu bölümü korumaya çalışırken, saldırı tarafı bölgeyi kuşatarak, rehineyi ve paketi ele geçirmeye çalışıyor. Savunma tarafında, duvarlara metal destekler örmek, barikat çekmek ve dedektörler yerleştirmek gibi opsiyonlar mevcut. Yerlere tel örgü çekmek gibi farklı seçenekler de bulunuyor. Saldırı tarafı ise daha da karmaşık. Oyunun başladığı ilk 20 saniye, kameralı droidler ile hedef bölgedeki görevin tespit edilmesi gerekiyor. 20 saniye içerisinde tespit görevi eğer başarısız olursa, saldırının nereye yapılması gerektiği tam olarak kestirilemiyor ve görev daha da zor bir hal alıyor.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar