Ana Sayfa Oyun Oyun İnceleme Cyberpunk 2077 İnceleme

Cyberpunk 2077 İnceleme

0

2020 yılının en fazla konuşulan oyunları arasında olan Cyberpunk 2077; birkaç kez ertelendikten sonra aralık ayında kendini gösterdi. Ancak oyuncular bu oyundan beklediklerini alamadı. Oldukça detaylı bir oyun olmasından dolayı üst seviyedeki kişisel bilgisayarlara ya da konsollara sahip olan oyuncuların bu oyundan tam verim almaları durumu yaşandı.

Cyberpunk 2077 Karakter Özelleştirme

Cyberpunk 2077 oyunu ilk açıldığında karakteri yaratma ekranı kendini gösteriyor. Cinsiyet seçimi bile oyun hikayesini bariz bir şekilde etkiliyor. Sonrasında bir ses tonu seçimi de oyuncular tarafından belirlenebiliyor. Oyuncunun tüm yüz hatları ve giyimi de bu ekran üzerinden düzenlenebiliyor. Ancak oyunun birinci şahıs görüş ekranından oynanması da karakterin görünmemesine neden oluyor.

Cyberpunk 2077 İnceleme – Cyberpunk 2077 Karakter Ozellestirme
Cyberpunk 2077 İnceleme 1

Cyberpunk 2077 Hikayesi

Cyberpunk 2077 içerisinde Hayat Yolu olarak beliren ekranda üç farklı hikaye seçeneği ortaya çıkıyor. Ancak bu seçim hikayenin ilk başlarında sınırlı kalıyor. V adlı karakteri yönlendirerek, Cyberpunk 2077 oyununun oynanma süreci ortaya çıkıyor. Night City’de geçen hikayede çeteler ve şirketlerin hüküm sürdüğü bir bölgede yükselme mücadelesi ortaya çıkıyor.

Cyberpunk 2077 Karakter İlişkileri

Cyberpunk 2077 genel olarak oyuncuları tatmin etmese de özellikle son birkaç saatlik bölümü hayranlık uyandırıyor. En sonu da psikolojik yönleri ağır basan bir kurgu içeriyor.

Oyunda V ile en yakın olan karakter olarak Johnny öne çıkıyor. Ancak bu karakterle olan ilişki oyun içinde yapılan seçimlere göre farklılık gösterebiliyor. Oyun hakkında bilinmesi gereken temel detay asla bir görevi geri çevirmemek olarak öne çıkıyor. Yan görevler de hikayeyi temel olarak etkiliyor.

Cyberpunk 2077 Haritası

Cyberpunk 2077 haritası yeterli büyüklüğe sahip olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bazı bölgeler oyunculara karmaşık gelebiliyor. Şehir ve mekan tasarımları da oldukça etkili bir yerde bulunuyor.

Oyunun haritası ve şehrin çevresi her ne kadar iyi bir biçimde dizayn edilse de birinci şahıs olarak oynandığından ötürü bu görselliğin keyfini sürmek pek olası olmuyor. Cyberpunk 2077 atmosferini yaşama konusunda bu oyunun yetersiz kaldığı ve karmaşık bir haritayı da kullanıcılara sunduğu öne çıkan konulardan biri olarak görülüyor.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version