Metal Gear Solid V The Phantom Pain İnceleme

Metal Gear Solid V The Phantom Pain İnceleme

Metal Gear Solid serisinin bu yeni oyunu pek çok farklı özellikle oyunculara sunuluyor. 1984 senesinde geçen hikayede Punished Snake, Ishmael, Benedict Miller, Quiet ve Dr. Strangelove gibi karakterleri yeniden görebilmek söz konusu oluyor.

Metal Gear Solid V The Phantom Pain Hakkında

Serinin bu oyunu Ground Zeroes’ten 9 sene sonrasını işliyor. Hikaye içinde karakter direkt olarak yer almaya başlayarak keyifli bir oyun seçeneğini ortaya koyuyor. Bu yüzden tüm Metal Gear Solid hikayesini bilmek oyuncular için ciddi bir avantaj yaratıyor. Aksi takdirde oyunun hikayesinden ve işleyişinden pek fazla bir şey anlamak mümkün olmuyor. Hikayesiyle eski versiyonlarına göre sınıfta kalan Metal Gear Solid V The Phantom Pain, sürprizleriyle de oyuncuları bir yandan şaşırtmayı başaran bir oyun olarak göze çarpıyor. Oyunun tek eksik yanının da senaryosu olduğu söylenebilir.

Metal Gear Solid V The Phantom Pain oyunun tek ideal özelliği oyunun açık dünyaya sahip bir şekilde hazırlanıyor olması olarak dikkat çekiyor. Geniş ve değişik mekanları barındıran bu oyunun haritasında her yerde düşmanların olmaması da rahat bir gezinti ortamını yaratmada etkili oluyor. Aynı zamanda da yolculuk yapabilmek için araba ve at seçenekleri de kullanılabiliyor. Hava durumunun ve gün dönümlerinin değişiklik göstermesi de oyuna ayrı bir hava katıyor.

Metal Gear Solid V içerisinde daha önceki oyunların kült özelliklerini de görebilmek mümkün olabiliyor. Karaktere farklı özellikler verilmekle beraber gizlilik detayı da ön planda tutuluyor. Hem TPS hem de FPS olarak oynanabilen bu oyunda düşmanların silahlarını kullanabilme özelliği de farklılık yaratıyor.

Metal Gear Solid V The Phantom Pain içerisinde düşmanlar eskiye nazaran daha zeki olarak karşımıza çıkıyor. Karakterimizin peşine düşmek yerine gittiğimiz yerleri takip ederek izimizi sürüyorlar. Aynı zamanda da bulundukları bölgeleri koruyan ve değişim yapan bu kötü karakterlere karşı daha ciddi bir mücadele içerisine girme hali de ortaya çıkıyor. Bu sayede de oldukça zorlu ve zevkli bir mücadele ortamı kendini gösteriyor.

İlgili Makaleler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

98BeğenenlerBeğen
1TakipçilerTakip Et
14TakipçilerTakip Et

Son Yazılar